Beboere viste Skovparken frem på Kulturnat 2017

 

 Kulturnat 2017 15 I JPEG Fotor

Boligområdet omkring Skovparken rykkede ud med ballonklovneri, billedkunstbutik, hennatatovering og fodboldsjov på årets kulturnat.

- Hej! Hvad laver I her, spurgte en lille dreng nysgerrigt.

- Vi er her for at vise, hvad vi kan i Skovparken, lød svaret prompte, hvorefter drengen lyste op i et tydeligt imponeret smil.

Kulturnatten i Kolding var knap sparket i gang, før glade mennesker strømmede til biblioteksparken for enden af Jernbanegade. I parken stod en række stolte Koldingborgere klar til at tage imod og fortælle om deres hjem; boligområdet, der bedst er kendt under navnet »Skovparken« i Koldings nordlige bydel.

Et boligområde som har fået betegnelsen »ghetto«.

Nu var det tid til at sprænge den betegnelse langt op i augustnatten. I stumper og stykker. Ghettoblasters-kampagnens kulturnat-arrangement havde nemlig til formål at vise boligområdets mange ressourcer frem.

Dele viden - ikke fordomme.

Løfte blikket og skyde brystet frem.

Fodboldtricks og kagespiseri

Pludselig lød der glade råb fra en gruppe unge mennesker og børn i parken. Det var henne hos Get2Sport, der er en underafdeling af Dansk Idrætsforbund. Her kunne man prøve at drible en fodbold gennem nogle pæle

- Kom så Emil, det er godt det der! Ja! Ja! Ja! Jaaah, råbte flokken af børn, mens deres kammerat driblede løs til stor jubel og klapsalver.

Resultatet blev skrevet på en hvid tavle sammen mellem de andre, der havde vovet forsøget på at gøre det hurtigst denne fredag eftermiddag, hvor boligområdets store fodbolddrenge var de små drenges helte.

- Må vi få et stykke kage, spurgte en dreng, der havde fået øje på tre farvestrålende kager, der nærmest tryglede om at blive spist. Det var også meningen med dem.

- Ja selvfølgelig, hvad for et stykke vil du have, sagde Deqa Mohammed, beboer i Skovparken og der blev ikke forsømte en chance for at dele ud til højre og venstre.

- Det der, tak! Er I fra Skovparken.

- Ja, og vi har selv bagt kagen.

Ballonklovneri overvinder Disney-sjov

- Vi bor lige i nærheden, sagde en ældre mand, der også tyggede sig igennem et stykke grøn kage.

- Vi mangler frivillige til lektiecaféen, og på tirsdag er der åbent hus, så I skal være velkomne til at give mig et opkald, sagde Bente Ginnerskov, Boligsocial medarbejder i ByLivKolding.

- Tak for buddet. Og den smager godt jeres kage.

- Ja, vi laver gode kager i Skovparken.

Ude på banegårdspladsen gik boligområdets egen ballonklovn rundt og imponerede store og små med alle former for ballondyr. Det var et hit.

- Jeg er ligeglad med Disney-sjov i dag. Vi skal sent hjem herfra, sagde en lille pige til sine forældre, mens hun uroligt ventede på sin ballonhund. Den drillede dog ballonklovnen, der delte vittigheder ud i en lind strøm, mens problemet blev løst.

De voksne slog en latter op og var enige. Denne aften var en festdag udover det sædvanlige – for store som små. Disney-sjov måtte pænt vente til i morgen.

To unge mænd på 17 og 16 vente begejstrerede tilbage fra en tur op ad gågaden, hvor de havde del poser med skriftligt materiale om boligområdet ud.

- Der var mange, der spurgte ind til Skovparken og der var også nogen, der mente, at der er mange der laver ballade. Så måtte vi fortælle, at der er slet ikke så farligt. Vi inviterede dem herhen i parken og op Skovparken for at kigge. Nogle overvejede at flytte til Kolding, og jeg sagde, I kan bare komme til Skovparken, sagde Mohammed Haddad.

- Nogen få var ikke så meget for at tale med os på grund af ordet ghetto på vores T-shirt, men vi delte 200 poser ud. Det var hyggeligt at viderebringe et andet billede af Skovparken, sagde Shuayb Sabriye.

 Kulturnat 2017 17 Fotor

Billedkunst og kærlighed til boligområdet

Nu kom der gang i hennatatoveringen, og små og store piger, ja endog voksne, flokkedes om bænken, hvor det foregik. Sirlige streger og mønstre blev omhyggeligt malet på hænder og fingre. Dyb koncentration. Faste blikke. Smil over resultatet.

I billedkunstbutikken solgte beboer og billedkunstner Alina Milisunaite hurtigt fem af sine kunstværker inden for de første par timer, hvilket kom helt bag på hende. Hun var da også fordybet i endnu et værk på blokken på kulturnatten, men der var rift om hendes opmærksomhed.

- Jeg er særlig glad for at tegne detaljerne, de bittesmå streger, som der er så mange af mine værker. Det kræver stor tålmodighed få dem til at vokse samme til et helt motiv, og deri ligger min styrke, fortalte hun, mens hun endnu engang måtte væk fra blokken ved bænken og hengive sig til interesserede købere.

En ghetto? Så enkelt er det heldigvis ikke. Kradser man lidt i overfladen og indstiller optikken rigtigt som de mange interesserede på Kulturnatten, finder man ud af, at kvarteret rummer store ressourcer og ligeså forskellige mennesker som resten af samfundet.

Mangfoldigheden, den internationale puls og beboernes kærlighed til boligområdet er noget, der kun sjældent kommer til udtryk i omverdenens opfattelse af denne ”ghetto”. Den opfattelse har Ghettoblasterne på årets kulturnat rokket ved.

For de elsker deres boligområde, og de tør godt stå ved det.

Fakta

Boligområdet Skovvejen/Nørremarksvej/Skovvænget/Skovparken

Beboere:cirka 2.600

Antal boliger:1.350

Antal boligafdelinger: 5

 

Boligorganisationer: Boligselskabet Kolding og AAB Kolding

 

Couldn't find list with id : 34d01cf21f