Fortællinger har stor magt

KristineKarlshøjogLasseHandberg

Kristine Karlshøj, leder af Nicolai for børn

Hvad forbinder du med Skovparken?

Først og fremmest tænker jeg på en bydel i Kolding, hvor der er et internationalt byliv og mangfoldighed. Dernæst tænker jeg særligt på den årlige familiedag, hvor Nicolai for børn har været forbi og haft stor opbakning. Vi har mødt mange glade og nysgerrige børn.

Hvorfor har du valgt at blive en ghettoblaster?

Jeg engagerer mig i kulturlivet i hele Kolding Kommune, og når der er et initiativ som det her, så bakker jeg op om det. Det vil jeg også have gjort, hvis det var noget, som foregik i Vamdrup. For mig som kulturleder er Skovparken et område med mange muligheder og et ’uopdaget land’.

Samtidig får jeg selv mere viden om Skovparken ved at være med, og det bliver interessant at høre, hvad familier og børn i Skovparken interesser sig for, og hvad der betyder noget for dem.

Hvorfor er det vigtigt at dele viden og ikke fordomme om Skovparken?

Jeg har selv fået afkræftet fordomme om Skovparken ved at møde folk fra kvarteret. Vi har hos Nicolai for børn haft ansatte fra Skovparken, og det er spændende at snakke med dem.

Samtidig kan jeg hverken dele viden eller fordomme om Skovparken, fordi jeg ikke ved nok. Og jeg tror, at der er mange, der har det sådan, så der brug for mere viden.

Ghettoblasters kan være med til at skabe mere fokus, og der kommer en masse historier, vi kan bruge, når vi snakker om Skovparken. Det giver beboerne en mulighed for at blive hørt.

KristineKarlshøjogLasseHandberg7 

Lasse Handberg, direktør for Mungopark Kolding

Hvad forbinder du med Skovparken?

Jeg kender ikke Skovparken. Jeg er ny i Kolding, men jeg glæder mig til at lære Skovparken at kende. 

Hvorfor vil du være ghettoblaster?

Helt generelt er jeg glad for projekter, der handler om at møde mennesker og nedbryde fordomme. Jeg har på fornemmelsen, at jeg får mulighed for begge dele med 'Ghettoblasters".

 Hvorfor er det vigtigt at dele viden og ikke fordomme om Skovparken?

Jeg vil egentlig hellere tale om 'kendskab'. Ikke 'viden'. 'Viden om'… Det bliver sådan lidt for distanceret til mig. Folk, der kender hinanden kan snakke sammen. Jeg har svært ved at forestille mig at folk, der bor i Skovparken er specielt meget anderledes end folk, der bor alle mulige andre steder.

 Og fordomme... Ja, de kan jo være sjove. På Mungo Park Kolding laver vi en forestilling, der hedder "Vi hader København". Den handler nærmest kun om fordomme... Og jeg tror, det er sundt at lave sjov med fordomme. Men alvorligt talt, så er det dælme sjældent at fordomme er særligt konstruktive. 

 Hvilken positiv afsmitning kan det have for kvarteret Skovparken, at der også er fokus på områdets positive sider?

Historier påvirker! Der ligger en stor magt i fortællingen. Og selvfølgelig er det åndssvagt at fortælle et område ned – når man kan gøre det modsatte. Gode historier tager udgangspunkt i virkeligheden – og derfor håber jeg, at de historier, vi fortæller om Skovparken og alle mulige andre områder i Kolding, tager udgangspunkt i sandheden og indeholder kærligheden.

Couldn't find list with id : 34d01cf21f